Aktuelno:Popis poljoprivrede 2012 – Vinogradarski atlas

Datum: 23/09/2016.

Specijalna publikacija Popis poljoprivrede 2012 -„Vinogradarski atlas“, autora doc. dr Dragoslava Ivaniševića, dipl. inž. – master Darka Jakšića i prof. dr Nade Korać, u izdanju Republičkog zavoda za statistiku je dobila nagradu „PRIX DE l’OIV 2016“, organizacije „Organisation Internationale de la Vigne et du Vin„ (OIV) u kategoriji monografija.

Ceremonija dodela nagrada održaće se 17. oktobra 2016. u prostorijama OIV-a, u Parizu.

Specijalna publikacija „Vinogradarski atlas“ dostupna je i na Engleskom jeziku.

„Vinogradarski atlas“ na Engleskom jeziku.

Popisni podaci (nivo naselja)

Datum: 24/11/2015.

Objavljeni su rezultati Popisa poljoprivrede 2012 na nivou naselja.

Link

Popis poljoprivrede 2012 – “SELA U SRBIJI“

Datum: 19/11/2015.

Objavljena je specijalna publikacija  Popis poljoprivrede 2012 “SELA U SRBIJI“ autora prof. dr Milovana M. Mitrovića, zasnovana na podacima Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2011. i Popisa poljoprivrede 2012.

Završna konferencija IPA 2011

Datum: 07/10/2015.

Republički zavod za statistiku organizovao je završnu konferenciju IPA 2011 projekta – „Direktna finansijska podrška Evropske komisije za usaglašavanje statističkog sistema Srbije sa Evropskim statističkim sistemom“, 6. oktobra 2015. u hotelu Metropol Palas u Beogradu.
Uz finansijsku pomoć Evropske unije od 60%, pod ovim projektom sprovedene su akcije od nacionalnog značaja: Popis stanovništva 2011, Popis poljoprivrede 2012. i Popis ekonomije 2012. – Struktura rashoda i prihoda pravnih lica i preduzetnika.
Konferenciju je otvorio direktor Zavoda dr Miladin Kovačević, dok su poseban osvrt na značaj projekta dali gospođa Jasna Atanasijević, direktorka Republičkog sekretarijata za javne politike i Steffen Hudolin, savetnik/ Šef operacije – Sektor II, iz Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.
Na konferenciji je emitovana desetominutna video poruka gospodina Pietera Everersa, direktora iz Evrostata.
Kroz prezentacije sa najbitnijim rezultatima, govorili su rukovodioci sva tri projekta: Snežana Lakčević, Andra Milojić i Rade Ćirić.

Konferenciji su prisustvovali direktori statističkih institucija zemalja: Mađarske, Bugarske, Albanije, Crne Gore, BIH, Hrvatske i Slovenije, kao i predstavnici Instituta ekonomskih nauka, Instituta društvenih nauka, Instituta ekonomike poljoprivrede, Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu, Gerontološkog društva, Tima za socijalno uključivanje, Stalne konferencije gradova i opština, Ambasade Švedske, Balkan Project Office, Kancelarije UN-a u Srbiji, Kancelarije za evropske integracije i Evropske delegacije u Srbiji.

Konferencija je dobro medijski ispraćena.


Popis poljoprivrede 2012 – „Vinski atlas“

Datum: 29/09/2015.

Objavljena je specijalna studija „Vinski atlas“ autora Darka Jakšića, Dragoslava Ivaniševića, Violete Đokić i Marine Brbaklić Tepavac koja je zasnovana na rezultatima Popisa poljoprivrede 2012.
Publikacija na sistematičan način prikazuje važne informacije o vinskom sektoru u Srbiji kroz vizuru domaćih vinarija po različitim vinogradarskim područjima.

 

Promocija studije „VINSKI ATLAS“

Datum:

Republički zavod za statistiku organizuje promociju studije „VINSKI ATLAS“ 29. septembra 2015. u Klubu poslanika, Tolstojeva 2 u Beogradu, sa početkom u 12h.

Publikacija na sistematičan način prikazuje važne informacije o vinskom sektoru u Srbiji kroz vizuru domaćih vinarija po različitim vinogradarskim područjima.

Autori publikacije „Vinski atlas“ su: Darko Jakšić, rukovodilac Grupe za vinogradarstvo i vinarstvo Ministarstva poljoprivrede, Dragoslav Ivanišević, profesor vinogradarstva na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, Violeta Đokić, saradnik za komunikacije Agencije „Babbler Media Marketing“, i Marina Brbaklić Tepavac, izvršni direktor Agencije „Babbler Media Marketing“.

Poljoprivredno zemljište u Republici Srbiji

Datum: 05/05/2015.

Objavljena je specijalna publikacija „Poljoprivredno zemljište u Republici Srbiji“ autora prof. dr Miladina Ševarlića, koja je zasnovana na rezultatima Popisa poljoprivrede 2012.
Studija “Poljoprivredno zemljište u Republici Srbiji“ namenjena je široj naučnoj i stručnoj javnosti i može da posluži kao model drugim istraživačima da nastave i prošire agroekonomske i statističke analize gazdovanja, korišćenja, uređenja i zaštite poljoprivrednog zemljišta u Srbiji.


 

Publikacije popisa poljoprivrede 2012

Datum: 01/07/2014.

Na osnovu rezultata Popisa poljoprivrede 2012, Republički zavod za statistiku, pored knjiga rezultata popisa, u saradnji sa eminentnim autorima objavljuje i posebne publikacije. Sve izdate publikacije se mogu besplatno preuzeti:

Dizajn i implementacija:Blumen Group.