Попис пољопривреде 2012 – Виноградарски атлас

Датум: 23/09/2016.. Написао:

Специјална публикација Попис пољопривреде 2012 -„Виноградарски атлас“, аутора доц. др Драгослава Иванишевића, дипл. инж. – мастер Дарка Јакшића и проф. др Наде Кораћ, у издању Републичког завода за статистику је добила награду „PRIX DE l’OIV 2016“, организације „Organisation Internationale de la Vigne et du Vin„ (OIV) у категорији монографија.

Церемонија додела награда одржаће се 17. октобра 2016. у просторијама OIV-а, у Паризу.

Специјална публикација „Виноградарски атлас“ доступна је и на Енглеском језику.

„Виноградарски атлас“ на Енглеском језику.

Пописни подаци (ниво насеља)

Датум: 24/11/2015.. Написао:

Објављени су резултати Пописа пољопривреде 2012 на нивоу насеља.

Линк

Попис пољопривреде 2012 – “СЕЛА У СРБИЈИ“

Датум: 19/11/2015.. Написао:

Објављена је специјална публикација  Попис пољопривреде 2012 “СЕЛА У СРБИЈИ“ аутора проф. др Милована М. Митровића, заснована на подацима Пописа становништва, домаћинстава и станова 2011. и Пописа пољопривреде 2012.

Завршна конференција ИПА 2011

Датум: 07/10/2015.. Написао:

Републички завод за статистику организовао је завршну конференцију ИПА 2011 пројекта – „Директна финансијска подршка Европске комисије за усаглашавање статистичког система Србије са Европским статистичким системом“, 6. октобра 2015. у хотелу Метропол Палас у Београду.
Уз финансијску помоћ Европске уније од 60%, под овим пројектом спроведене су акције од националног значаја: Попис становништва 2011, Попис пољопривреде 2012. и Попис економије 2012. – Структура расхода и прихода правних лица и предузетника.
Конференцију је отворио директор Завода др Миладин Ковачевић, док су посебан осврт на значај пројекта дали госпођа Јасна Атанасијевић, директорка Републичког секретаријата за јавне политике и Steffen Hudolin, саветник/ Шеф операције – Сектор II, из Делегације Европске уније у Републици Србији.
На конференцији је емитована десетоминутна видео порука господина Pietera Everersa, директора из Евростата.
Кроз презентације са најбитнијим резултатима, говорили су руководиоци сва три пројекта: Снежана Лакчевић, Андра Милојић и Раде Ћирић.

Конференцији су присуствовали директори статистичких институција земаља: Мађарске, Бугарске, Албаније, Црне Горе, БИХ, Хрватске и Словеније, као и представници Института економских наука, Института друштвених наука, Института економике пољопривреде, Универзитета у Београду и Новом Саду, Геронтолошког друштва, Тима за социјално укључивање, Сталне конференције градова и општина, Амбасаде Шведске, Balkan Project Office, Канцеларије УН-а у Србији, Канцеларије за европске интеграције и Европске делегације у Србији.

Конференција је добро медијски испраћена.


Попис пољопривреде 2012 – „Вински атлас“

Датум: 29/09/2015.. Написао:

Објављена је специјална студија „Вински атлас“ аутора Дарка Јакшића, Драгослава Иванишевића, Виолете Ђокић и Марине Брбаклић Тепавац која је заснована на резултатима Пописа пољопривреде 2012.
Публикација на систематичан начин приказује важне информације о винском сектору у Србији кроз визуру домаћих винарија по различитим виноградарским подручјима.

 

Промоција студије „ВИНСКИ АТЛАС“

Датум: . Написао:

Републички завод за статистику организује промоцију студије „ВИНСКИ АТЛАС“ 29. септембра 2015. у Клубу посланика, Толстојева 2 у Београду, са почетком у 12h.

Публикација на систематичан начин приказује важне информације о винском сектору у Србији кроз визуру домаћих винарија по различитим виноградарским подручјима.

Аутори публикације „Вински атлас“ су: Дарко Јакшић, руководилац Групе за виноградарство и винарство Министарства пољопривреде, Драгослав Иванишевић, професор виноградарства на Пољопривредном факултету у Новом Саду, Виолета Ђокић, сарадник за комуникације Агенције „Babbler Media Marketing“, и Марина Брбаклић Тепавац, извршни директор Агенције „Babbler Media Marketing“.

Пољопривредно земљиште у Републици Србији

Датум: 05/05/2015.. Написао:

Објављена је специјална публикација „Пољопривредно земљиште у Републици Србији“ аутора проф. др Миладина Шеварлића, која је заснована на резултатима Пописа пољопривреде 2012.
Студија “Пољопривредно земљиште у Републици Србији“ намењена је широј научној и стручној јавности и може да послужи као модел другим истраживачима да наставе и прошире агроекономске и статистичке анализе газдовања, коришћења, уређења и заштите пољопривредног земљишта у Србији.


 

Публикације пописа пољопривреде 2012

Датум: 01/07/2014.. Написао:

На основу резултата Пописа пољопривреде 2012, Републички завод за статистику, поред књига резултата пописа, у сарадњи са еминентним ауторима објављује и посебне публикације. Све издате публикације се могу бесплатно преузети:

Дизајн и имплементација:Blumen Group.